Waar halen schrijvers hun inspiratie vandaan?

Gegarandeerde inspiratie

Bibliotheken

Veel mensen gaan naar de lokale bibliotheek. Er is wi-fi, koffie en er zijn lezende mensen. Hun maniertjes, hun gesprekken, je kunt ze ongevraagd overnemen en verwerken in je verhaal. Als bonus heb je de beschikking over heel veel boeken, in elk genre/

De douche

De douche? Jazeker. En het is eigenlijk ook heel logisch. Onder de douche ontspan je. Je bent op dat moment heel passief bezig. Denk aan slapen, maar dan met je ogen open. De dromen die je normaal ’s nachts krijg, kun je nu ineens heel makkelijk vangen omdat je wakker bent en geniet van de hete waterstralen. Die hitte zorgt ook nog eens vor een goede doorbloeding, dus dat zal er ook mee te maken hebben. Natuurlijk gaan water en papier niet goed samen, dus zorg voor een ijzersterk geheugen of koop gewoon watervast papier.Succes gegarandeerd.

Een hond

De hondenliefhebbers weten dit al: koop een hond. Die hond wil namelijk elke dag een paar keer een plasje of een poepje doen en dat doet het beest niet alleen. Baasje moet mee. Dat geeft het schrijversbaasje de gelegenheid om verplicht een wandeling te maken en de raderen te laten draaien. Maar vergeet niet een plastic zakje mee te nemen. Niet-schrijvers lopen er soms ook.

Vakantie

Dit is een inkopertje. Een vakantie doet wonderen voor iedereen. Ga eens op het strand liggen en laat de zon je lichaam strelen. Ik kan garanderen dat de ideeen vanzelf je hoofd binnenlopen. Zelf zou ik er zitten aan een tafel met uitzicht over de zee, laptop aan en een koude cocktail binnen handbereik.

Boeken

Zelf lees ik veel boeken. Echter niet helemaal. Ik lees het eerste hoofdstuk, ik kijk hoe andere auteurs omgaan met de eerste zinnen en bestudeer ook de dialogen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je kopieert, maar inspireren mag wel. Tv-shows, films, het kan allemaal tot inspiratie leiden.

Zit je uiteindelijk toch niet in de flow, weet je van gekkigheid niet meer waar je die inspiratie vandaan moet halen, bedenk dan dat elke schrijver hetzelfde heeft. Inspiratie haal je uit de kleine dingen in het leven. Het kan zelfs al zo simpel zijn om met andere mensen te praten. Ga naar buiten, blijf niet achter je bureau zitten, wissel het schrijven af met sociale bezigheden. Je zult zien dat het verhaal voor je nieuwe boek gewoon op de straat ligt.

Wel nu, wat heb je vandaag geschreven?

0

Je winkelwagen