Marianne Miltenburg

Marianne werd geboren in Utrecht, is getrouwd, heeft twee volwassen zonen en een hond. Zij is freelanceredacteur; schrijft nieuwe teksten en maakt die van anderen op aanvraag aantrekkelijker en begrijpelijker.

Als klein kind al was ik dol op de griezelsprookjes van de gebroeders Grimm en op de basisschool schreef ik graag griezelfantasieverhaaltjes. Op de middelbare school was ik redactielid van de schoolkrant en bij mijn eerste werkgever in die van de bedrijfskrant. Schrijven zat gewoon altijd al in mijn genen. Tijdens een bezoek aan het Museum of Witchcraft in Boscastle, Cornwall – toen mijn jongste zoon nog een peuter was – kwam het idee in me op om van alle hekseninformatie die ik daar opdeed een kinderboek te schrijven.Een soort Harry Potter avant la lettre. Ik besefte echter dat je een boek niet zomaar schrijft en volgde opleidingen aan de HKU in Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam. Zo leerde ik alles over de ambachtelijke kanten van het schrijven. Het eerste resultaat van al dit studeren was De vloek van Kiekeberend. Het moment dat je hoort dat een uitgever je boek gaat uitgeven is onbeschrijfelijk, evenals dat wanneer je voor het eerst je eigen boek in drukvorm in handen houdt.

Andere Bezigheden:

Beeldend bezig zijn zit me in het bloed. Ben ik niet bezig met een vorm van schrijven (columns, boeken, redactie, schrijverscoaching), dan pak ik algauw naar de klei en boetseer (voornamelijk figuratieve) beelden. Een naaktbeeld of een portret naar model maken doe ik het liefst. Een andere inspiratiebron wordt gevormd door onderwerpen waarover ik lees, dingen die ik in het dagelijks leven zie, op het grensgebied van werkelijkheid en fantasie.

Van de meest geslaagde creaties in klei of was wordt een mal gemaakt, waarna duplicaten kunnen worden vervaardigd in een kunsthars.

Bibliografie

0

Je winkelwagen