John Brosens

John Brosens (1946) wilde al schrijver worden toen hij tien was, maar het kwam er pas van toen hij over de veertig was. Hij heeft drie kinderen en vijf kleinkinderen.

Hij schreef musicals en toneelstukken voor de scholen waar hij werkte of die waar zijn kinderen in de klas zaten. Hij leerde de uitgeverswereld al wat kennen toen men hem vroeg schoolboeken te gaan maken. Sinds hij uit het onderwijs vertrok (2002) schrijft hij verhalen voor jong en oud. Er staan nu al zes spannende jeugdboeken en tien thrillers op zijn naam en hij is vast van plan er nog veel meer te schrijven. Kijk voor een compleet overzicht op Wikipedia of bezoek een van zijn websites. Er is ook een Facebookpagina waarop hij een paar keer per week berichten plaatst.

Hoewel hij nu altijd vakantie heeft zit hij trouw elke ochtend voor zijn toetsenbord. ‘Zonder inspiratie en leuke ideeën komt er van schrijven niet zo veel terecht,’ vindt hij. ‘Maar het komt bij mij toch vooral op discipline aan. Zonder een strakke regie voer je zomaar drie, vier weken te weinig uit en wordt het een helse klus om je manuscript op tijd in te leveren.’

Facebook: www.facebook.com/JohnBrosens

Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Brosens

Hebban: www.hebban.nl/auteurs/john-brosens

Bibliografie

1

Je winkelwagen