+31 (0)652614528
Woerden, NL

Hoe werken wij?

Regulier

In eerste instantie houdt Mira Loves Books zich zoveel mogelijk aan de regels van een reguliere uitgever. De kosten zullen dan ook grotendeels voor ons zijn. Opmaak, promotie, CB-aansluiting, boek in de bibliotheken, wij regelen het allemaal. Bij elke reguliere uitgever is dit standaard. Omdat we met een klein team werken, is de kwaliteit hoog. Wij maken het boek in samenwerking met de auteur, dus die heeft ook invloed op het uiteindelijke product.

Houdt er wel rekening mee dat de selectie streng is en u een jaar aan ons vast zit. Mail naar manuscripten@miralovesbooks.com als u een goed manuscript aan wilt bieden.

Wij accepteren vanaf heden alleen nog maar maatwerk, dus geen regulier werk meer.

Voorwaarden

Elke uitgever heeft voorwaarden voor uitgave. Hieronder leest u de onze.

 1. Stuur uw manuscript op in Word-formaat naar manuscripten@miralovesbooks.com.
 2. Vanwege de leesbaarheid lezen we graag Arial, 12, regelafstand 1,5.
 3. Bent u naast schrijver ook illustrator, of heeft u al een goede illustrator voor uw verhaal gevonden, stuur dan twee pagina’s mee waarin de illustraties verwerkt zijn.
 4. Vergeet ook niet een synopsis* toe te voegen amen met uw persoonlijke gegevens.

*Voor het schrijven van een goede synopsis verwijzen wij door naar een artikel van Schrijven Online.

Bij ontvangst sturen wij altijd een bevestiging. Wij streven er naar om binnen drie maanden te kijken of het manuscript in ons fonds past en geschikt is voor publicatie.

Spelregels

Heeft u na het lezen op de website een goed gevoel gekregen en wilt u graag met ons in zee, neem dan nog even onderstaande punten in acht. Alles is natuurlijk in overleg. Wij werken graag met auteurs in plaats van voor auteurs.

 • Aansluiting bij het Centraal Boekhuis is mogelijk, maar niet verplicht.***
 • Auteurs* krijgen 10% royalties over de netto verkoopprijs.
 • Auteurs krijgen een gratis auteursexemplaar.
 • Verkoopprijs wordt bepaald in overeenstemming met de auteur.
 • Evenals druk in Softcover (SC) of Hardcover (HC)**.
 • Wij helpen graag met de opmaak, maar eigen opmaak is ook mogelijk.
 • Omdat wij voor kwaliteit gaan is redactie verplicht. Dit kan in overleg. Wij weten een aantal goedkope freelance redacteurs te vinden.
 • U moet beschikbaar zijn voor het promoten van uw eigen boek. Natuurlijk in overleg en eigen suggesties zijn altijd welkom.
 • Promotie-artikelen zijn een goede manier om uw boek aan te prijzen. Wij helpen u graag met ontwerp en suggesties voor goede drukkers. Kosten zijn voor de auteur.
 • Wij helpen met het zoeken naar een geschikte lokatie voor een boekpresentatie.
 • Biblion wil soms boeken weigeren. Via ons netwerk proberen we dan toch het boek bij de verschillende bibliotheken aan te prijzen. Hiervoor is meestal een titelbeschrijving van 10 euro verplicht. Kosten zijn voor de auteur.

*Voor auteur kan ook illustrator staan
**HC is over het algemeen duurder, maar is wel gewenst voor het aanbieden bij Biblion (overkoepelende organisatie voor de bibliotheken). Hiervoor is wel een nieuw ISBN nodig.

0

Your Cart